26.01.2017.

Završetak programa "Škola jedrenja u klasi Optimist 2016."

Usvajanjem i predavanjem izveštaja okončana je realizacija godišnjeg programa rada JK Vojvodina pod nazivom „Škola jedrenja u klasi Optimist 2016.“

Program je delimično finansiran od strane Uprave za sport i omladinu grada Novog Sada, a opredeljena sredstva su iskorišćena za nabavku novih sportskih rekvizita.

U toku godine JK Vojvodina je opremljen sa 5 novih korita u klasi Optimist, sa pripadajućim jedriljem, opremom i rekvizitima, kao i prikolicom za prevoz jedrilica na takmičenja.

Nabavkom novih sportskih rekvizita (čamaca i jedrilja) omogućeno je da se se stariji čamci povuku iz upotrebe na takmičenjima i time oslobode resursi za održavanje početničkih kurseva jedrenja za decu u u toku letnjeg perioda. Prvi takav kurs je krajem leta i održan u saradnji sa dečijim sportskim klubom OLEE iz Novog Sada, a dogodine očekujemo nove takmičare.


Nabavkom nove prikolice za prevoz takmičarskih jedrilica stvoreni su uslovi za masovnije učešće naprednijih takmičara na regatama u okviru državnog prevenstva Srbije, i to na po pravilu udaljenim regatnim poljima koji zadovoljavaju težinske kriterijume i na kojima postoje geografski i drugi preduslovi za vrhunske sportske rezultate.


Нема коментара:

Постави коментар